Tel: 931314665 // 636853880

WhatsApp matoketravel@jaumesane.com Instagram Facebook

Jaume Sañé parlant
de les Galápagos a TV3

Galápagos, l'origen de les espècies

Del 5 al 16 de setembre de 2022

Mira't aquest video
del viatge a Galàpagos del 2021

Les Galápagos són un autèntic laboratori natural on l’evolució de les espècies pren cos i ànima i es palpa a cada racó. Charles Darwin hi va posar el peu el 16 de setembre de 1835, després de tres anys de viatge amb el “Beagle”. El 1859 publicava “L’origen de les espècies”, l’obra revolucionària en que per primera vegada es plantejava la vida actual a la Terra com el resultat de l’evolució de les espècies que hi viuen, i no pas com l’obra magna d’un Creador.
Encara avui dia les Galápagos continuen essent el destí somniat de qualsevol naturalista. Milions d’anys d’evolució sense contacte amb el continent han creat una munió d’espècies úniques, que no trobarem enlloc més del món. Les més conegudes són les tortugues gegants, però les Galápagos també acullen aus marines endèmiques com la gavina de lava, la gavina de cua forcada, el pingüí de les Galápagos i l’únic corb marí no volador del món. Les dues espècies de llop marí són també úniques de l’arxipèlag, igual que les sargantanes de lava, les iguanes terrestres i marines i els famosos pinsans de que van inspirar a Darwin la teoria de l’evolució de les espècies, en veure com s’havien diversificat a partir d’un ancestre comú. Un destí clau per a qualsevol amant la natura.

El viatge Què has de saber? Qui t'acompanyarà?

GALÁPAGOS, L'ORIGEN DE LES ESPÈCIES

Visitarem Galápagos amb un itinerari únic. Durant els primers cinc dies farem un creuer exclusiu, que fa una ruta dissenyada expressament per l’equip de Matoke Travel. Les parades inclouen Bartolomé (el paisatge més fotografiat de l’arxipèlag), Genovesa (l’illa amb més concentracions d’ocells, entre els quals destaquen els “piqueros”, les fragates i els ocells de tempesta), Santiago (el millor lloc per observar el petit i esquiu “lobo peletero”) i Fernandina, la joia de la corona ja que és la casa del corb marí no volador, l’única au marina que ha perdut la capacitat de volar, pingüins apart.
Els altres dies dormirem a terra ferma, entre Santa Cruz i Isabela. Això ens donarà la oportunitat de conèixer les Galápagos des d’un altre punt de vista. Durant el dia coneixerem les zones més interessants, com el Volcan Chico a Isabela o l’Estació Biològica Charles Darwin a Santa Cruz. Però cada dia a la tarda, amb la feina feta, tindrem temps lliure per passejar, contemplar les iguanes i els llops marins que viuen al poble mateix, fer petar la xerrada amb el personal i escollir el restaurant del poble on sopar amb la gent del país. Així coneixerem l’altra cara de les Galápagos, també prou interessant.

 • Dia 1: Vol de Barcelona a Guayaquil
 • Dia 2: Arribada a l'Equador
 • Dia 3: Vol intern a Galápagos
 • Dia 4: Explorem Santa Cruz
 • Dia 5: Visita a l'illa Plaza Sur
 • Dia 6: Visita a l'illa Seymour Norte
 • Dia 7: De Santa Cruz a Isabela
 • Dia 8: Isabela: Matí en bici i tarda a "Las tintoreras"
 • Dia 9: Isabela: Caminada pels volcans
 • Dia 10: De Isabela a Santa Cruz. Estació biològica Charles Darwin
 • Dia 11: Visita a l'Illa Bartolomé
 • Dia 12: Tornem a Guayaquil
 • Dia 13: Vol de tornada Guayaquil - Barcelona
 • Les Galápagos són un arxipèlag volcànic situat a l’oceà Pacífic, a uns mil quilòmetres del continent. La ciutat de terra ferma més propera és Guayaquil, des d’on surten els vols locals que duren un parell d’hores.
 • El clima a les Galápagos es tropical àrid, i es parteix en dues estacions: a l’estació seca està tapat, la “garúa” cobreix les illes durant bona part del dia i als vespres fins i tot pot refrescar una mica. A l’estació càlida, de gener a maig, fa calor (màximes de 30º) i algun xàfec de tant en tant.
 • La possibilitat de fer “snorkel” s’anirà repetint i és molt recomanable aprofitar-la, ja que és fàcil veure peixos, lleons marins, tortugues i fins i tot pingüins molt de prop. Per això recomanem portar màscara i tub de casa. Hi ha llocs on és possible llogar aletes i neoprè. En tots els casos, hi ha la possibilitat de fer un itinerari per terra per la gent que no vulgui fer “snorkel”
 • Cal anar preparat per a desembarcar de peus a l’aigua si fa falta, ja que per accedir a alguns llocs de visita no hi ha cap altre possibilitat.
 • Políticament les Galápagos pertanyen a Ecuador, i per tant depenen administrativament de Quito. La moneda d’ús corrent és el dòlar americà. A molts llocs és possible pagar amb tarja de crèdit (amb un recàrrec) i als pobles hi ha caixers automàtics on podreu treure diners si us fan falta

El guia del viatge és Jaume Sañé, naturalista, fotògraf, càmera i realitzador de televisió especialitzat en natura i viatges, i autor d'una dotzena de llibres sobre fauna i flora.
Va visitar les Galápagos per primera vegada el 2003, convidat pel govern de l’Ecuador, dins el marc d’una Fira Internacional de Turisme de Guayaquil. Durant aquest viatge va descobrir l’altra cara de les illes, més enllà de la seva imatge com a destí turístic de primera categoria.

Tornar

DEMANA INFORMACIÓ>