Tel: 931314665 // 636853880

WhatsApp matoketravel@jaumesane.com Instagram Facebook

Costa Rica, pura vida

Del 2 al 15 d'abril del 2023

Treu el cap a Costa Rica amb aquest vídeo del viatge

Si aneu a Costa Rica, ho sentireu cada dos per tres: “pura vida”. Els “ticos” ho diuen per dir hola, per dir adéu, o simplement per dir que tot va bé. I als forasters ens agrada recordar el que ens ha portat al país, la pura vida, ni més ni menys.
Costa Rica és coneguda perquè és un dels països que acullen més varietat i quantitat de fauna amb menys espai. El país dóna a l’Atlàntic i al Pacífic, té volcans actius i cims que s’acosten als 4000 metres, però també selves tropicals on hi viuen orquídies, jaguars, peresosos, guacamais, tucans i quetzals, i zones humides i manglars on trobarem ocells d’aiguamoll i caimans.
La protecció efectiva d’una quarta part del territori ha convertit el país en un destí naturalista de primera, i això ha fet créixer la infraestructura en la direcció adequada: a qualsevol allotjament hi ha una menjadora de colibrís al pati, i molts tenen itineraris propis al seu entorn per gaudir de la fauna més propera (que no vol dir menys interessant!)
A això cal afegir-hi el tarannà tranquil de la gent (oblideu-vos de les presses...) que converteix el país en un oasi de pau en mig dels països veïns d’Amèrica Central. Pura vida, ni més ni menys.

El viatge Què has de saber? Qui t'acompanyarà?

COSTA RICA, PURA VIDA

Us proposem l’itinerari ideal per fer un tastet de la riquesa natural del país. Començarem per la costa de ponent, al Pacífic, on sortirem a mar per gaudir de la migració de les balenes geperudes i explorarem la joia natural de Costa Rica: el Parc Nacional de Corcovado, un dels plats forts pel que fa a la observació de fauna, terra de tapirs i guacamais on conviuen les quatre espècies de micos del país. Després pujarem cap al nord, pararem a Manuel Antonio i continuarem fins a arribar als boscos plujosos de Monteverde, de visita també obligada, és clar. Passejarem a peu per baix i per dalt, travessarem ponts penjants que ens donaran una altra dimensió del bosc i gaudirem de la seva natura en estat pur. Finalment coneixerem la costa atlàntica, la ciutat única de Puerto Viejo i el seu increïble entorn natural. I acabarem, per descomptat, a la recerca del quetzal, l’ocell més emblemàtic del país.

 • Dia 1: Arribada a San José
 • Dia 2: De San José al Parc Nacional de Marino Ballena
 • Dia 3: Sortida a veure dofins i trasllat a Corcovado
 • Dies 4 i 5: Explorem el parc nacional de Corcovado
 • Dia 6: De Corcovado a Manuel Antonio
 • Dia 7: De Manuel Antonio a Monteverde amb paradetes per veure fauna
 • Dia 8: Explorem Monteverde
 • Dia 9: De Monteverde a Braulio Carrillo
 • Dia 10: De Braulio Carrillo a Puerto Viejo
 • Dia 11: Puerto Viejo
 • Dia 12: Projecte de conservació de guacamais i carretera fins a San Gerardo de Dota
 • Dia 13: Observació de quetzals al matí i vol de tornada a la tarda
 • La temporada alta coincideix amb l’època seca, de desembre a abril. És la millor època per fer caminades i per la observació de fauna, especialment els quetzals. Entre agost i octubre plou més i això pot complicar els desplaçaments, però és la millor època per veure les tortugues de mar desovant.
 • A Costa Rica no fa mai molt fred, per tant recomanem portar roba d’estiu amb calçat còmode pels dies de trajecte (sandàlies o similars) però també calçat tancat amb mitjons i pantalons llargs per les caminades per la selva. A algunes zones de muntanya, com Monteverde, pot refrescar, sobretot al vespre, així que és millor portar també una mica d’abrigall.
 • La moneda oficial del país és el “colón” (1€=640 colons) però a la pràctica el dòlar americà és tant o més acceptat a tot arreu. A molts llocs és possible pagar amb targeta i també hi ha caixers automàtics, però a les zones remotes només és útil el diner en efectiu.
 • Conduir de nit no és gaire recomanable, les carreteres estan mal senyalitzades i és difícil veure els sotracs, el bestiar, i la gent caminant per la cuneta

El guia del viatge és l'Arnau Sañé, apassionat pels viatges i la fotografia, ha visitat prop d'una cinquantena de països dels cinc continents. Costa Rica l'ha enganxat des del primer moment, per la natura, el clima i la gent.

Tornar

DEMANA INFORMACIÓ