Madagascar - El sisè continent

Del 4 al 19 d'abril de 2020

Fa 165 milions d'anys, un immens tros de terra es va separar de l'Àfrica i es va començar a desplaçar cap al nord-est. Cent milions d'anys més tard, el tros es va esqueixar i es va acabar partint pel mig. La part més gran va continuar movent-se fins a xocar amb l'Àsia i formar l'Himalaia: és el que ara coneixem com l'Índia. La part més petita, tant gran com la península Ibèrica, es va quedar a ig camí, a 400 kms de la costa africana aïllada enmig de l'oceà: això és Madagascar.

65 milions d'anys d'aïllament han estat suficients per crear un món a part. Les espècies de flora i fauna de la gran illa roja han evolucionat pel seu compte i el resultat és que la major part de la fauna és endèmica, és a dir, són espècies que no trobarem enlloc més del món. En destaquen cent espècies de lèmurs i 250 espècies de rèptils, entre llangardaixos, serps, tortugues i camaleons.

Els homes hi van arribar molt tard, fa poc més d'un miler d'anys, provinents del sud-est asiàtic. Encara més tard, també hi van arribar els africans i europeus. Per això Madagascar està plè de camps d'arròs, l'animal domèstic més corrent és el zebú, la gent parla malgaix, una llengua d'arrel malai-polinèsica.

Tot plegat ha creat un país amb una personalitat única, una barreja d'Àsia i Àfrica que no trobarem enlloc més del planeta. Una autèntica illa del tresor.

QUI T'ACOMPANYARÀ?

El guia del viatge és Jaume Sañé, naturalista, fotògraf, càmera i realitzador de televisió especialitzat en natura i viatges, i autor d'una dotzena de llibres sobre fauna i flora.

Ha visitat més de vuitanta països de tot el món i s'ha enamorat de dos: Madagascar i Uganda.

QUÈ HAS DE SABER?

ITINERARI

Testimonis: Què diuen els nostres viatgers?

Poder trepitjar la selva de Madagascar (paradís de camaleons i lemurs)...No podia realitzar millor el meu somni que de la mà de Matoke travel. Diuen que la realitat supera la ficció, doncs sí, i de molt! La meva experiència ha estat increïble, ni el millor guio d'una pel·lícula pot igualar el l'experiència viscuda! Molt agraït i amb ganes de nous destins! Cristian Cano, metal·lúrgic, Vic (Osona) Octubre 2018

Per a mi va suposar un xoc brutal i genial, no hi havia cap planta ni arbre que reconegués. El soroll de la selva el porto gravat al cor. Els animals vistos, sorprenents. La gent del país tranquil·la i amable. La companyia del Jaume ho converteix en una experiència genial i singular. Tot ho veus amb calma. Assumpta Antúnez, professora d’educació física, Cocentaina (El Comptat, Alacant) Octubre 2016

Molt grata experiència d’anar a Madagascar amb Matoke Travel i en Jaume Sañé com a guia. És coneixedor del país, del tarannà de la seva gent i de la natura de l'illa. Això fa que es gaudeixi plenament del viatge, allotjaments molt adients i bona gastronomia malgaix. Tot i que l'illa ha patit una degradació dels diferents ecosistemes, s’han conservat àrees on es viuen experiències úniques que tan sols en aquest país pots gaudir. Dra. Rosa Garriga , Conservation Manager, Barcelona Roger Fradera, Cuidador de fauna salvatge Viu de Llevata (Alta Ribagorça) Octubre 2017


DEMANA INFORMACIÓ